Клиент
Мережа швидкого харчування із Саудівської Аравії.
Клієнт хотів побудувати завод для виробництва різних видів соусів для своїх закладів.
Проект
Клієнт чітко уявляв, якими повинні бути соуси, і їм було потрібне відповідне обладнання для їх виробництва. Перед придбанням обладнання вони хотіли спробувати різні рецепти і переконатися, що отриманий продукт відповідає їх очікуванням.
Ключовий аспект полягав у тому, щоб продемонструвати, що отриманий продукт точно відповідатиме вимогам щодо текстури, в'язкості та смаку, при використанні передбачених інгредієнтів
Ключовий аспект полягав у тому, щоб продемонструвати, що отриманий продукт точно відповідатиме вимогам щодо текстури, в'язкості та смаку, при використанні передбачених інгредієнтів
Почему INOXPA?
INOXPA має великий досвід у сфері виробничих установок для харчової промисловості, і ми надали пропозицію, адаптовану до потреб клієнта.
Ключовий аспект полягав у тому, щоб продемонструвати точну відповідність кінцевого продукту вимогам щодо текстури, в'язкості та смаку при використанні передбачених інгредієнтів.
З цією метою було проведено випробування у випробувально-виробничому центрі при головному підприємстві INOXPA у Баньолісі (Іспанія); клієнт був присутній при випробуваннях і переконався в тому, що необхідний йому продукт можна легко виробляти на нашому обладнанні.
Решение INOXPA
Наші конкуренти запропонували їм тільки обладнання для виробництва майонезу, тоді як INOXPA, крім того, запропонувала здійснити інженерні роботи та визначити компоненти CIP-обладнання, а також забезпечити управління комунікацією з різними секціями заводу, дистанційне управління обладнанням, реєстрацію всіх параметрів процесу (під час виробництва та CIP-мийки) та можливість доступу до звіту про параметри з інших пристроїв; таким чином, ми надали повніше рішення.
Проект включав 3 модулі: обладнання для приготування соусів, CIP-система та система безрозбірного очищення для рекуперації продукту від зони виробництва до фасувальних машин.
Устаткування було поставлене із системою управління SCADA, з можливістю зберігання та експорту даних та рецептів. Воно також забезпечує можливість підключення до віддаленого технічного обслуговування з нашого офісу у Валенсії та будь-якого іншого регіону світу.
Характеристики
Обладнання для приготування соусів:
- Резервуар для змішування під тиском і у вакуумі, об'ємом 500 л, з якірною мішалкою, зубчастою донною турбіною та багатозубчастим лінійним міксером з підвищеним ступенем подрібнення. Включає кожух нагрівання/охолодження, тензодатчики, клапани, необхідні для функціонування, кулачковий насос для розвантаження та гідравлічну систему підйому.
- Два бункери об'ємом 80 л з якірними мішалками, для дозування твердих речовин: один для спецій та яєчного порошку, а інший для часникової пасти.
- Бункер об'ємом 400 л з тензодатчиками для дозування рідин (вода, оцет тощо).
- Рослинна олія додається безпосередньо у вузол змішування, без вакууму.
- Інші інгредієнти в невеликих кількостях можуть бути додані безпосередньо через отвір.
- Промисловий ПК з рецептами та системою реєстрації контролює систему. Мережа VPN для дистанційного керування.
CIP-система:
- Насос Prolac HCP для нагнітання CIP
- Насос Prolac HCP-SP для повернення хімічних продуктів із мішалки, буферних резервуарів тощо.
- Система опалення для резервуару гарячої води
- Насоси з подвійною мембраною для хімічних продуктів
- Дискові затвори та сідельні клапани з приводом та контрольним пристроєм C-TOP+
- ПТО для нагрівання за допомогою пари
- Інструменти, такі як датчики провідності, датчики температури, перетворювач тиску, датчики рівня, витратоміри та датчик потоку
- Автоматична система з ПЛК та ЦП Siemens з рецептами та система VPN для дистанційного керування
- Резервуари були придбані на місці через регіонального дистриб'ютора
Система рекуперації продукту:
- 6 станцій SilPig DN-65: 3 пункти запуску та 3 пункти прийому
- 3 сферы PIG
- 12 автоматичних дискових затворів та 6 сідельних клапанів KH
- 18 магнітних датчиків для контролю швидкості сфер при застосуванні продуктів з різною в'язкістю.
- Панель керування з ПЛК; функціонування можна контролювати, використовуючи сенсорний екран міксера.
Особенности
- Установка повністю адаптована до потреб клієнта.
- Клієнту було надано можливість спробувати його рецепти у випробувально-виробничому центрі INOXPA перед придбанням обладнання. Під час приймально-здавального випробування на нашому підприємстві у Вале-де-Камбра (Іспанія) та перед відправкою обладнання клієнт знову спробував свій рецепт (у ручному режимі) та був задоволений результатами.
- Місцева компанія здійснила встановлення та здійснила постачання резервуарів відповідно до інструкцій INOXPA.
- Основні інгредієнти вводяться у вигляді вакууму через бункери. Інгредієнти, які використовуються у невеликих кількостях (такі як листя), додаються через отвір. Рослинна олія додається безпосередньо у вузол змішування, без проходження через бункери для рідин та без вакууму.
- Високий рівень гігієни завдяки конструкції виробничої установки та автоматичній CIP-системі.
- Оптимальне загальне функціонування всього обладнання завдяки правильній комунікації між усіма компонентами різних робочих зон: сировина, обладнання для підготовки, резервуари для зберігання, фасування, обладнання для переміщення продуктів, система миття та транспортування. Необхідна правильна комунікація та координація між усіма зонами, щоб запобігти проблемам у ході виробничого процесу та уникнути заподіяння шкоди устаткуванню або виробленим партіям продукції.