Замовник - одна з провідних на світовому ринку компаній з виробництва хлібобулочних та кондитерських виробів. Установка була реалізована на виробничому майданчику у Південній Америці.
Замовнику потрібно встановити нову систему подачі інгредієнтів (перекачування твердих і рідких матеріалів) для нового заводу з виробництва кондитерських виробів.
Рецептура замовника та наявне компонування підприємства була основою схеми обробки 90% твердих та рідких інгредієнтів.
Нашим завданням було – стабільне виробництво 30 партій продукції на годину на двох міксерах, забезпечуючи при цьому повторюваність рецептів та безпеку харчових продуктів.
Вдалося автоматизувати понад 90% інгредієнтів, що значно скоротило процес дозування та забезпечило повторюваність усіх наших рецептів.
Вдалося автоматизувати понад 90% інгредієнтів, що значно скоротило процес дозування та забезпечило повторюваність усіх наших рецептів.
Замовник вибрав послуги компанії INOXPA ґрунтуючись на багатому досвіді роботи з установками такого типу, а також на можливості розробляти та здійснювати великі проекти з нуля. Значною мірою на рішення замовника вплинули знання наших спеціалістів у галузі обробки твердих інгредієнтів, а також можливість керувати процесом від розробки проекту до його реалізації.
Основна складність проекту полягала у великій кількості інгредієнтів для дозування та великій кількості партій на годину, які вимагала система замішування тіста. Для забезпечення можливості обробки такої кількості рецептів була розроблена багатоступінчаста система, що забезпечує високу швидкість дозування та перевірки інгредієнтів.
На цій установці в станції дозування для лінії приготування тортильї тверді інгредієнти подаються через дозатор місткістю 300 л, є станція дозування води з витратоміром і станція дозування вершкового масла з витратоміром.
Для лінії хліба є 2 точки дозування з використанням двох ваг по 400 л для твердих речовин і двох ваг по 300 л для твердих речовин, 2 точок дозування води з витратоміром і 2 точок дозування вершкового масла з витратоміром.
Основний інгредієнт подається на ваги для твердих частинок із 2 силосів, спроектованих INOXPA. Пневматичний перенос із вакуумним приводом. Продукт проходить через магнітну пастку та сито для видалення можливих залишків.
Вода подається з власного водопроводу і дозується у необхідній кількості за допомогою витратоміра та клапанів.
Вершкове масло подається з наявного резервуару. Забезпечується його перекачування та контроль дозування потрібної кількості за допомогою витратоміра та клапанів. Ця установка обігрівається гарячою водою, а всі трубопроводи мають кожух.
Для подачі допоміжних інгредієнтів реалізована конструкція, що об'єднує біг-беги та станції мікроінгредієнтів: 4 біг-беги, одна станція для трьох мікроінгредієнтів з одними вагами для мікроінгредієнтів для коржів, одна станція для чотирьох мікроінгредієнтів з чотирма вагами мікроінгредієнтів для хліба та проміжний резервуар. Мікроінгредієнти проходять через магнітну пастку та сито для видалення можливих залишків.
Електричні щити, ПЛК та система SCADA виконані групою фахівців компанії INOXPA.
Дозування інгредієнтів для кондитерських виробів