Рішення у сфері УВТ-обробки від INOXPA сприяють підвищенню конкурентоспроможності підприємств харчової промисловості.
Наші УВТ-системи для ультрависокотемпературної обробки (стерилізації) молочних продуктів, продуктів на рослинній основі, фруктових соків, напоїв, супів та інших рідких та низьков'язких харчових продуктів є основним елементом виробничих установок на багатьох підприємствах харчової промисловості.
УВТ-обробка є технологією обробки, яка застосовується для знищення мікроорганізмів і спор мікробів, що гарантує безпечний і стабільний термін зберігання харчових продуктів завдяки впливу на них ультрависокої температури протягом короткого періоду часу. Оброблені таким чином продукти можуть зберігатись без охолодження протягом кількох місяців.
Вкрай важливо ретельно підібрати оптимальний тип УВТ-обробки з урахуванням різних хімічних, фізичних та органолептичних властивостей харчових продуктів.
Режим нагріву, конструкція теплообмінника та температурна програма – все це важливі аспекти, які необхідно враховувати, щоб забезпечити максимально можливу ефективність та дбайливе ставлення до продукту. Останній аспект найбільш важливий для збереження якомога більшої кількості поживних та органолептичних властивостей.
Залежно від властивостей продукту, вибирають один із двох методів нагріву: непрямий, нагрівання за допомогою трубчастого теплообмінника, або прямий, нагрівання з використанням комбінації трубчастого теплообмінника і подачі пари для стерилізації.
Нагрівання продукту здійснюється в трубчастих теплообмінниках, розроблених для забезпечення високої теплової ефективності та максимального спрощення миття. Це гарантує тривале функціонування обладнання та скорочення простоїв у процесі виробництва.
У системах з непрямим нагріванням стерилізація забезпечується за допомогою нагрівання продукту до необхідної температури трубчастому теплообміннику без контакту з теплоносієм (пар).
В установках з прямим нагріванням продукт спочатку нагрівається за рахунок рекуперації тепла в трубчастому теплообміннику, а температура стерилізації досягається шляхом подачі пари з наступним миттєвим охолодженням для видалення надлишку води, що утворюється внаслідок конденсації пари.
Таким чином, забезпечується процес обробки без теплового стресу за рахунок ефективного теплового обміну і високоточного контролю впорскування пари, завдяки чому зберігаються характеристики свіжого продукту.
Системи INOXPA можуть комплектуватись асептичними або неасептичними гомогенізаторами та асептичними ємностями, що дозволяє запропонувати клієнтам комплексні та індивідуальні рішення для їх потреб у сфері УВТ-обробки.
Передові та зручні у використанні системи керування забезпечують ефективність та надійність функціонування УВТ-установок від INOXPA. Це дає можливість їхньої повної інтеграції з будь-якою вже наявною SCADA-системою.
Промислові установки INOXPA для виробництва хлібної закваски є комплексним рішенням для великомасштабного виробництва традиційного хліба.
УстановкиНова модель міксера розширює наш асортимент, пропонуючи рішення для широкого спектру застосувань у харчовій, косметичній, фармацевтичній та хімічній промисловості.
Мешалки, миксеры, блендерыБіореактори від INOXPA являють собою оптимальне рішення для більш точного, ефективного та сталого біотехнологічного виробництва.
Установки