RISO SCOTTI - одна з найбільших італійських компаній, що займаються виробництвом та реалізацією рису та зернових.
Компанія, заснована в 1860 році, здійснює постачання своєї продукції у більш ніж 60 країн світу та очолює групу високотехнологічних компаній, що спеціалізуються на вирощуванні, дослідженнях та експериментальних розробках, а також на виробництві, переробці та реалізації рису.
Крім того, вона виробляє печиво, солодощі та напої на основі вівса та сої.
Цей проект був спрямований на досягнення кількох цілей. Клієнт потребував збільшення щоденного обсягу виробництва напоїв на рослинній основі, автоматизації процесу, оптимізації ресурсів та отримання продукції високої якості.
Цілі компанії полягали в тому, щоб скоротити кількість сировини, що використовується, і знизити витрати на електроенергію, і INOXPA забезпечила досягнення цих цілей.
Цілі компанії полягали в тому, щоб скоротити кількість сировини, що використовується, і знизити витрати на електроенергію, і INOXPA забезпечила досягнення цих цілей.
INOXPA могла запропонувати рішення, що забезпечує досягнення всіх цілей, встановлених клієнтом завдяки досвіду нашої компанії та її спеціалізації на устаткуванні для харчової промисловості.
INOXPA представила ефективну пропозицію з автоматизації та управління всією установкою.
Було розроблено конфігурацію обладнання, що дозволяє клієнту досягти обсягу виробництва напоїв у 12 000 л/год, скоротити кількість використовуваної сировини, а також знизити витрати на електроенергію.
Лінія включає 5 станцій:
. Підготовка, змішування та підігрів продукту, з продуктивністю 9000 л/год;
. Накопичення продукту з 6 резервуарами по 10 000 літрів, з маніфольдом із пневматичними клапанами для керування перекачуванням у резервуари;
. Охолодження та рециркуляція продукту, з продуктивністю 14 000 л/год;
. Пастеризація та фільтрація продукту, з продуктивністю 6000 л/год;
. Розведення та кінцеве охолодження продукту, з продуктивністю 12 000 л/год.
На всіх 5 станціях вдалося зберегти частину обладнання, яке вже було на підприємстві клієнта, включаючи гомогенізатор, декантер та деякі резервуари для зберігання.
. Скорочення чисельності персоналу, який здійснює контроль параметрів та етапів виробництва;
. Скорочення витрат, пов'язаних із використанням сировини;
. Безперервне виробництво без простоїв;
. Стабільність якості продукції;
. Економія теплової енергії на етапах охолодження продукту та підігріву води для виробництва;
. Автоматичне керування всією установкою, що здійснюється одним оператором, який контролює всі процеси через один ПК зі спеціалізованим програмним забезпеченням;
. Завдяки цьому установка відповідає вимогам промисловості 4.0 і клієнт зміг подати заявку на відповідні гранти.
Виробництво напоїв на рослинній основі