Мета компанії INOXPA - зберегти своє лідируюче положення в секторі виробництва насосів з нержавіючої сталі, призначених для роботи в харчовій та фармацевтичній галузях. Основна увага приділяється гігієнічному проектуванню, відповідності міжнародним сертифікатам та нормам, таким як FDA, CE-1935/2004 або USP Class VI, а також високій продуктивності.
Інновація
Найближчим часом наша компанія планує випуск нового гігієнічного кулачкового насоса преміум-класу, який відрізнятиметься більшою надійністю, ніж моделі, що існують на ринку, буде забезпечений підшипниковою опорою з нержавіючої сталі. Цей насос буде представлений ширшим модельним рядом під торговим найменуванням Ultilobe. Крім більш високого діапазону значень тиску, швидкість обертання цього насоса також вища, це означає, що він може бути використаний і для CIP.
Крім того, оновлюється модельний ряд високопродуктивних відцентрових гігієнічних насосів Din-Food, здатних перекачувати рідини з подачею більше 1000 м3/год.
Попит
У харчовій промисловості все більш затребуваними стають надійні, гігієнічні та енергоефективні насоси. У будь-якому випадку першим кроком у досягненні ефективності системи є правильний вибір насоса. Тому як інформація про технологічний процес, так і про продукти, що перекачуються, повинна бути максимально точною.
Відповідний розрахунок перепадів тиску, знання реологічних особливостей продукту, а також умов для CIP, SIP тощо мають вирішальне значення для правильного вибору, щоб гарантувати найкращі експлуатаційні та енергетичні характеристики насоса після його встановлення.
За допомогою навчальних курсів, які INOXPA проводить на регулярній основі, ми намагаємося, щоб наші замовники здобули якнайбільше знань для отримання максимальної віддачі від наших насосів.
Ринок
В останні роки на світову економіку вплинули надзвичайні обставини: пандемія COVID-19, перебої в морських перевезеннях, дефіцит і зростання цін на сировинні товари, вторгнення Росії в Україну, зростаюче напруження у відносинах між Китаєм і США викликають сумніви в майбутньому глобалізації.
Така деглобалізація породжує невизначеність на ринку та активізацію протекціоністської політики у різних країнах, що змінює правила світової торгівлі.
Незважаючи на труднощі, спричинені світовою кон'юнктурою, галузі, в яких наша компанія здійснює свою основну діяльність, особливо сектор продуктів харчування та напоїв, продовжують зростати. Завдяки цьому кількість замовлень на насоси INOXPA збільшується з року в рік.
В авангарді технологій
Гігієнічні насоси останнього покоління повинні забезпечувати найвищу ефективність за мінімально необхідного ДКЗ насоса, за незмінної відповідності критеріям гігієнічного дизайну. Наприклад, компанія INOXPA дуже пишається тим, що розробила серію відцентрових насосів HCP, які відрізняються від конкурентів найвищим ККД та найнижчими на ринку вимогами до ДКЗ насоса.
З іншого боку, варто відзначити впровадження в галузь Індустрії 4.0, яка спрямовує розвиток у бік цифровізації та підключення насосів до Інтернету. Постійний моніторинг вібрацій, температури, тиску, а також інших показників, і відповідний аналіз дозволять користувачеві отримати більш точне уявлення про те, що відбувається на його підприємстві, а також оптимізувати технічне обслуговування, оскільки можна буде передбачити поломку до її виникнення.
Розвиток виробництва насосів
За останні 25 років у секторі виробництва продуктів харчування та напоїв, на щастя, сталося багато позитивних змін. Промисловість все більше усвідомлює необхідність максимально ефективного обладнання, що гарантує безпеку харчових продуктів.
Сертифікація матеріалів, що контактують із харчовими продуктами (наприклад, регламент EC-1935/2004), дозволяє максимально уникнути негативного впливу на здоров'я споживачів, а також гарантує, що матеріали не вплинуть на якість продукції.
Виробництво насосів, які відповідають критеріям гігієнічного проектування (наприклад, EHEDG або 3-A), спрямоване на зниження ризику контамінації. Крім того, гігієнічний дизайн покликаний полегшити миття насосів як ручне, так і автоматичне (CIP).
Таким чином, насос, спроектований відповідно до принципів гігієнічного дизайну, з матеріалів, сертифікованих для контакту з харчовими продуктами та шорсткістю внутрішньої поверхні RA 0,8 або нижче, означає для виробника продуктів харчування зниження кількості відкликів партій продукції через контамінацію та більш ефективне миття, оскільки дозволяє економити воду, хімікати, енергію та скоротити тривалість технічного обслуговування.
Отже, використання гігієнічних насосів у харчовій промисловості призводить до зниження витрат підприємства.
З іншого боку, промисловість все більше прагне досягнення цілей сталого розвитку, а це означає застосування найбільш енергоефективних насосів. Вибір правильного типорозміру насоса має значення для досягнення максимальної ефективності, але також важливо використовувати частотно-регульовані приводи для адаптації частоти обертання насоса до різних робочих режимів.
У ситуації, що склалася, покупець став краще розбиратися в технічних характеристиках насоса і технологічних процесах і розглядає вартість життєвого циклу насоса (LCC), а не концентрується виключно на вартості придбання насоса.
INOXPA створила міжнародну мережу спеціалізованих інженерних та виробничих центрів, де розробляються та проводяться рішення на замовлення.
Промислові установки INOXPA для виробництва хлібної закваски є комплексним рішенням для великомасштабного виробництва традиційного хліба.
УстановкиНова модель міксера розширює наш асортимент, пропонуючи рішення для широкого спектру застосувань у харчовій, косметичній, фармацевтичній та хімічній промисловості.
Мешалки, миксеры, блендеры